Menselijke consumptie - meelwormen duurzaam culinaire





Insecten als voeding voor mensen.

Ook in Europa staat het eten van insecten volop in de belangstelling. Wellicht kijken wij er nog wat vreemd tegenaan, maar in Aziatische landen zijn insecten al eeuwenlang smakelijk onderdeel van een culinaire traditie.
Met hoogwaardige proteïnen en een laag vetgehalte vormen insecten in de eerste plaats een goed en gezond alternatief voor de traditionele bio-industrie. In de tweede plaats hebben insecten zelf weinig voedsel nodig om een kilo eetbaar product te kunnen leveren. Met een groeiende wereldbevolking, met klimaatveranderingen op komst en het schaarser worden van energie zijn insecten een perfecte oplossing voor voedselproblemen in de toekomst.
Het is dan ook geen wonder dat belangrijke landbouwinstituten als de WUR (Wageningen Universiteit) en de HAS (Hogere Agrarische School) het eten van insecten onderzoeken en promoten. Maar ook topkoks zijn enthousiast over de culinaire mogelijkheden. Het eten van insecten wordt dus een absolute trend.